Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

DIY: ENKEL OCH STILREN LJUSSTAKE

131

Ett vanligt scenario när jag kommer på saker att DIY:a är att jag ser något redan befintligt skymta förbi i ett flöde någonstans. Det kan vara på andra bloggar, instagram, pinterest och såklart även i det vanliga livet. Ofta ser jag något som fastnar i mitt minne utan att jag riktigt vet var det kommer ifrån och till slut måste jag göra en egen variant eftersom jag inte kan släppa tanken på just den grejen. Det är alltså aldrig riktigt meningen att härmas (okej, ibland är det ju exakt så eftersom man vill se om man är kapabel att göra typ samma sak fast med enklare medel) utan oftast är det bara ett minne av något som återkommer till mig.

Två tidigare saker var en tvättkorg som jag såg på en bild i Elsas blogg och som jag gjorde en egen variant på HÄR och även Ernst adventsljusstake från förra året som jag gjorde en egen tolkning på HÄR. Nu har jag alltså sett en ljusstake igen och eftersom den var SÅ enkel att göra och direkt har blivit en favorit här hemma ska jag ge er några instruktioner.

 
010

Du behöver: Järntråd/Najtråd, tång och ett stearinljus.

You’ll need: Tying wire, pliers and a candle.  

 

018

Börja med att klippa av en bit av din tråd. Jag kör lite på känsla men om du vill mäta är 40 cm en rätt lagom bit att börja med. Vik sedan tråden på mitten (då kommer du behöva klippa av en bit) eller vik den så att den högra sidan blir aningens längre än den vänstra. Säg 3-4 cm ungefär.

Start by cutting a piece of the tying wire. I would say that about 40 cm is enough. Bend it like in the picture (if you do it this way you’re gonna have to cut off a piece later) or bend it leaving the right side about 3-4 cm longer than the left one.

 
030

Mät sedan ut ungefär 10 cm från mitten och böj båda trådarna rakt uppåt som på bilden. Den vänstra biten böjer du en gång till och om du har två lika långa delar är det här du klipper av en bit på den vänstra sidan så att enbart en liten snutt sticker upp. Den lilla delen som pekar rakt upp är den du ska sticka in i ljuste och den behöver bara vara 1-2 cm.

Measure about 10 cm from the middle and bend both wires as shown in the picture. Bend the left wire once again (as shown) and if you left both sides just as long this is where you need to cut it a bit shorter. This is the piece that’s going inside your candle and it needs to be about 1-2 cm.  

 

039
044

Ta sen den högra delen och snurra den runt ljuset så att det hålls på plats. Detta är anledningen till att den högra sidan behöver vara aningens längre.

Take the right wire and spin it around the candle to keep it in place. This is the reason why the right side needed to be a bit longer.  

 

110

Sen är du färdig!

And then you’re done!

 
037

Jag har gjort en variant i najtråd också och då blev ljusstaken i koppar istället.

This is what it looked like when I used copper wire instead.

 

 112
123

Lätt som en plätt att göra och eftersom jag fotade lite bilder till ett julinlägg igår fick hela hemmet en så julig känsla med hjälp av alla mina nytillverkade ljusstakar. Så härligt!//

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • så himla snygg!!!

  Pauline 2015-11-13 16:21:39 http://lillafrokenhurtig.se
  Svara
 • Så enkelt och fint! Har fått såna otroliga julkänslor det senaste och grämer mig lite att vi flyttar precis när man bara vill pynta och ha det fint prick överallt. Nåja, kanske kan det motivera mig att faktiskt packa upp och komma i ordning riktigt snabbt i den nya lägenheten.

  Jess 2015-11-12 18:17:31 http://jesskarlsson.blogg.se/
  Svara
 • Så himla fint!! Vill göra en hel bunt med ljusstakar i olika formationer och ha stående på ett bord här hemma!

  Matilda 2015-11-12 14:15:19 http://www.matildigt.se
  Svara
 • Ja, men gud vilket bra julklappstips. Enklast och billigaste möjliga men samtidigt lyxigt. Tummen upp!

  Joana 2015-11-12 12:57:40 http://vimlig.blogg.se
  Svara
 • Slike enkle og stilrene prosjekt er alltid en så himla fin inspirasjon! :) Lysestaken ble jo superpen!

  Silje 2015-11-12 11:03:54 http://siljehusmor.blogspot.no
  Svara
 • Verkligen ett superbra tips på julklapp! Kommer ha en aningens ansträngd budget när det kommer till julklappar i år så DIYs som dessa är varmt välkomna!

  Stina - Tillvaron.se 2015-11-12 10:12:37 http://tillvaron.se/stina
  Svara
 • Så fint och stilrent! Ibland är det enklaste det snyggaste :)

  Pernilla 2015-11-12 08:32:23 http://sandydowns.blogg.se
  Svara
 • Du är så himla kreativ! Tar så fina bilder och gör så fina saker.. Så svårt att få tid till det när man har en bebis hehe. Älskar att läsa din blogg =)

  JohannaIsabella 2015-11-12 08:19:24 http://johannaisabella.blogg.se
  Svara
 • snyggt! 😀

  hanna, förbanna 2015-11-12 08:09:03 http://hannaforbanna.blogspot.com/
  Svara
 • Så himla himla fina 😀 En sån här grej kan jag tänka mig göra och ge bort i julklapp dessutom. Älskar den enkla stilen!

  Nastasja 2015-11-12 08:07:47 http://nastasjathor@gmail.com
  Svara
 • Supersnygg! Och roligt med DIY som inte är jättekomplicerat!
  Det går allt att göra mycket roligt av det man hittar i verktygslådan. (Jag har i och för sig ingen verktygslåda utan ett helt skåp med redskap som min sambo ansvarar för ordningen i. Det går SÅDÄR med den saken och därför heter vår ”verktygslåda” Rammelskåpet!) =D

  Ruth | HungryHeart.se 2015-11-12 08:06:55 http://www.hungryheart.se
  Svara
 • Älskar fina, enkla DIY’s. Har massa ståltråd hemma så jag kanske gör en egen variant av detta jag med. Fina hur som helst :)

  Anna María 2015-11-12 07:19:41 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Linn Eklund
Man
Marcus Schuterman
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Viktor Frisk
Man
Philip Conradsson
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Flora Wiström
Hälsa
Fannie Redman
Man
Kevin Triguero
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Amelia Widell
Hälsa
Foodjunkie
Home
Sanna Fischer
Mode
Chrystelle Eriksberger
Man
Johan Hurtig
Man
Niklas Berglind
Mode
Emelie Wikström